Samenwerkende ondernemers - Momentum Groep

Ga naar de inhoud

Samenwerkende ondernemers

Tom Lassing

1965 Eigenaar en oprichter van o.a. www.beursbox.nl
Ondernemers coach, belegger, Internet ondernemer, succescoach, schrijver, marketeer, instructeur.

Wat ik vaak merk, is dat een ondernemer, of iemand die graag ondernemer wil worden, helemaal vast is komen te zitten. Het probleem wat ooit is ontstaan lijkt onoplosbaar te zijn geworden.
Tot er een goed gesprek is met één of meer outsiders. Een outsider kent dan misschien de ins en outs niet, maar deze weet ook niet wat er niet kan.
Einstein heeft ooit al eens gezegd dat een enorm probleem 'van buiten' moet worden opgelost omdat de insiders er al te veel van weten en zich daarom onbewust al op gebaande (onsuccesvolle) paden blijven. Een outsider kan dan door een zekere onbevangenheid met een briljante oplossing komen.
Zelf ondervond Einstein dat ook. Als jongeman kwam hij met zijn doorbraken. Als gevestigde naam heeft hij nooit meer zo'n gebeurtenis kunnen creëren. Hij was teveel insider geworden.

In de coaching die ik samen met Jos van Spelde doe, gebruiken we die rol van de outsider structureel. OF wij, of medecursisten gaan de rol van de outsider op zich nemen.
We hebben al prachtige resultaten gezien door deze methode steeds weer in te zetten.
Het is ons 'Secret Weapen' dat keer op keer weer werkt.

Jos van Spelde
1966 eigenaar van JvS Network Marketing Netherlands
www.jvsmarketing.nl
Netwerker, ondernemer, computer helpdesk, dromer, initiatiefnemer, trainer, begeleider en coach.

Wat een geluk dat ik dromen en deze om kan zetten in werkelijkheid. Ik zie bij veel anderen dat ze het moeilijk vinden om een andere richting in te denken of the handelen. Meestal angst om het vertrouwde los te laten. Dit terwijl nieuwe mogelijkheden ontdekken juist zo leuk is. Ik krijg een enorme kick van mensen die meer uit zichzelf halen dan dat ze voorheen gedacht hadden. Vooral omdat ik ze daarbij dan heb kunnen helpen. Soms hebben mensen dat duwtje in de rug nodig. Meestal weten ze zelf de weg al wel, maar hebben ze niet genoeg vertrouwen in hunzelf om de juiste stappen te zetten.
In mijn gesprekken met mensen komen vaak hele goede ideeën naar voren die we dan samen omzetten in succesvolle initiatieven.

Een van de uitspraken die ik zelf toepas en aan anderen door geef is: "For things to change, you have to change. For things to get better, you have to get better". Altijd een spiegel voorhouden en proberen om de oplossing in jezelf te zoeken. Ga dan kijken welke opties er allemaal voor je open liggen en onderneem de actie die nodig is om je te brengen waar je wilt zijn.

Als je samen met Tom en mij in gesprek raakt over je ideeën, dan zal je merken dat er een grote synergie is van waaruit briljante ideeën ontstaan. Van daaruit bouwen we verder aan resultaat gerichte oplossingen die direct in de praktijk voor je toepasbaar zijn.


Terug naar de inhoud